В літній сезон Одеса входить зі старими ставками пайової участі, які не змінювались з 2012 року. А отже тариф, який сплачують підприємці на узбережжі за благоустрій та утримання території, є економічно не обґрунтованими. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, економічної та інвестиційної політики.

Ситуацію коментує депутат Олександр Борняков, який вперше підняв цю проблему в 2016 році:

«В розпал літнього сезону департамент економіки, управління екології та керівництво КП «Узбережжя» так і не виконали доручення, яке отримали ще в листопад 2016 від нашої комісії. Керівництво управління екології виправдовує затягнення строків тим, що лише сьогодні, 19 червня, з’явився новий штатний розклад, а без нього створення нових ставок було неможливим. Хоча нові ставки обіцяли розробити після реорганізації чотирьох КП в одне».

За весь цей час управління екології мало розробити свій проект обґрунтованих ставок, надати його економічному департаменту, пройти перевірку, отримати висновки та винести проект на виконком.

«Через некомпетентність мерії та затягування всіх можливих строків одеські бізнесмени сплачують щомісяця ставки, які було прийнято 5 років назад за інших економічних умов. Від цього втрачає бюджет міста, а КП залишає за собою поле для корупційної діяльності», – відзначив депутат.

(Пока оценок нет)
Loading...Loading...