У четвер, 17 вересня, Олександр Борняков разом з Президентом України Володимиром Зеленським зустрілись з представниками бізнесу Львівської області та відвідали Школу молодого лідера в провідній ІТ-компанії SoftServe.
Обговорили низку проблемних питань та майбутній план дій:
  • роль ІТ-індустрії в економіці України
  • розвиток ІТ-індустрії у Львові та ініціативи, реалізовані Львівським ІТ Кластером
  • передумови та заходи, необхідні для створення в Україні світового технологічного хабу
  • питання захисту інтелектуальної власності та якість навчання фахівців, зайнятих в IT-сфері
Володимир Зеленський виступає за збереження податкової ставки для працівників ІТ-сфери на рівні 5%. Він вважає, що сьогодні держава не повинна втручатися в подальший розвиток галузі, але має допомогти.
Тому напередодні Президент своїм Указом особисто взяв під контроль питання, важливі для ІТ-галузі. Така підтримка з боку держави дозволить створити найкращі умови для розвитку ІТ-бізнесу в Україні, адже це сприятиме започаткуванню нових ідей та створенню світових продуктів.
119811628_10223333633553078_4880906872549968825_n
Проєкт Дія City складатиметься з чотирьох законопроєктів, які ми плануємо внести на розгляд Парламенту та ухвалити до кінця року. Зараз разом із профільними комітетами та представниками бізнесу  обговорюються ключові аспекти майбутніх законопроєктів.
У зустрічі також взяли участь виконавчий директор Асоціації «Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес послуг» Степан Веселовський, Президентукорпорації SoftServe Тарац Кицмей, співзасновник компанії Eleks Олексій Скрипник та співзасновник та керівник N-iX Андрій Павлів.

(Пока оценок нет)
Loading...Loading...