Звіт про діяльність депутата Одеської міської ради VII скликання
Борнякова Олександра Сергійовича
З 28.10.2015 по 28.10.2016 року

Набуття повноважень – 10 листопада 2015 року (рішення ОМВК № 256). Відповідно до вимог Законів України «Про місцеве самоврядування» та «Про статус депутатів місцевих рад» надаю звіт про роботу депутата за період з 28 жовтня 2015 року по 28 жовтня 2016 року.

Напрямки діяльності:

– ОСББ
– ІТ технології
– Прозора влада
– Відкритий бюджет
– Розвиток підприємництва
– Освіта

1. Відомості про діяльність у раді та органах, до яких був обраний

Участь у сесіях. У звітний період Одеською міською радою проведено 10 пленарних засідань. Особисто прийняв участь у роботі 9 сесій Одеської міської ради.
Не брав участь у позачерговій сесії 29 червня 2016 року, оскільки її скликання відбулося з порушенням норм закону та регламенту міської ради.
Участь у профільній комісії. Було проведено 18 засідань постійної комісії з питань економічної, інвестиційної політики, торгівлі, міжнародних відносин та інформаційних технологій.

Інші комісії. Входжу до складу робочих груп і комісій:

1. Робоча група з перевірки цільового використання приміщень, розташованих на території Одеси, які передані в оренду громадським та благодійним організаціям
2. Комітет забезпечення доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів житлового, соціального, суспільного призначення, засобів зв’язку і інформації та інженерно-транспортної інфраструктури міста Одеса
3. Робоча група з реалізації основних завдань національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 р.
4. Експертна група по актуалізації Стратегії економічного і соціального розвитку міста Одеси до 2022 року
5. Робоча група з метою реалізації проекту “Оновлення міського електротранспорту м. Одеси”

2. Відомості про прийняті радою та її органами рішення про хід їх виконання

На засіданні постійної комісії з питань економічної, інвестиційної політики, торгівлі, міжнародних відносин та інформаційних технологій впроваджено наступні ініціативи та подано проекти рішень:

1. Онлайн-карта МАФів Одеси, спрямована систематизувати діяльність тимчасових торгівельних споруд в місті;
2. Внесено проект рішення щодо запровадження системи електронних петицій в Одесі;
3. Проект рішення «Про внесення змін в рішення Одеської міської ради від 25.02.2015р. №6320-VI «Про ліквідацію комунальних підприємств Одеської міської ради»
4. Проект рішення “Про заходи щодо упорядкування розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності”.
5. Проект рішення “Про затвердження Міської програми відшкодування частини витрат на заходи з енергозбереження, реконструкції і модернізації багатоквартирних будинків, у м. Одесі на 2016 рік”.
6. Проект рішення «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Одеси на 2016 рік»
7. Про внесення змін до проекту рішення Одеської міської ради «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку м Одеси на 2016 рік»
8. Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 16.12.2015 р. № 9-VIІ «Про затвердження Плану діяльності Одеської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік
9. Проект рішення «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Одеси на 2016 рік»
10. Про продовження договорів на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.
11. Розгляд Програми розвитку малого і середнього підприємництва в місті Одесі на 2016-2018 роки;
12. Розгляд Програми підтримки інвестиційної діяльності на території міста Одеси на 2016-2018 роки;
13. Про порядок виділення та використання коштів бюджету міста Одеси на фінансову підтримку суб’єктів малого і середнього підприємництва;
14. Розгляд Програми підтримки інформаційної сфери м Одеси на 2016 рік;
15. Про внесення змін в Програму створення містобудівного кадастру у складі Управління архітектури та містобудування на 2013-2016роки.
16. Внесена поправка в проект рішення «Про внесення змін в Програму підтримки інвестиційної діяльності на території м. Одеса на 2016-2018 роки.

3. Громадська діяльність. Реалізуються проекти:
1. Курси англійської мови та граматики 6 наборів по 23 семінари (взяло участь 562 одесити)
2. Комп’ютерні курси для пенсіонерів 6 наборів по 12 семінарів (залучено 114 одесити)
3. Комп’ютерні курси для дітей 4 набори по 9 семінарів (164 маленьких одесити)
4. Семінари з психології 5 семінарів (залучено 34 одесити)
5. Курси для сліпих 2 зустрічі (залучено 15 одеситів)
6. Семінари з питань створення та діяльності ОСББ 35 семінарів (777 одесити)
7. Клуб голів ОСББ 6 засідань (105 одеситів)
8. Семінари з питань енергоефективності 2 семінари (93 одесити)
9. Семінар з питань децентралізації 1 семінар (68 громадян)
10. Семінар з питань медицини 1 семінар (30 осіб)
11. Базовий тренінг “Поліція під контролем” 2 семінари (23 особи)
12. Семінар “Активні громадяни” 2 семінари (16 осіб)
13. Заняття йогою 8 занять (150 осіб)

Всього за рік залучено 2151 осіб.
Проведено установчих зборів ОСББ – 125 зборів.
За нашою підтримкою створено 179 ОСББ з 1158 ОСББ в Одесі.

4. Відомості про доручення виборців
Прийом громадян здійснюється за адресою: м. Одеса, пр. Адміральский 34-а, особисто другий і четвертий четвер місяця з 16:00 до 18:00, у приміщенні громадської приймальні.
При наявності потреби, прийом громадян ведеться в інші дні мною особисто або моїми помічниками (помічником-консультантом та юристом). Приймальня працює з 10:00 до 18:00 кожного дня, крім суботи та неділі.
Звернення та накази виборців. Було отримано 1066 усних та письмових звернень від одеситів. 1023 з них вже вдалося вирішити.
Депутатські звернення та запити. У звітний період направлено 134 депутатських звернень.

5. Інформація про особисту участь в обговоренні, прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів. Виконання депутатської програми.
1. Проведено перевірку дотримання умов договорів оренди ділянок узбережжя за допомогою відео зйомки. По результатам перевірки будуть застосовані заходи впливу щодо 22 орендарів (в тому числі розірвання договору у судовому порядку)
2. За підтримки депутата в Одесі реалізують пілотний проект з пільгового кредитування підприємців – таке рішення було прийнято 9 серпня на засіданні комісії з проведення конкурсного відбору суб’єктів малого та середнього підприємництва на отримання фінансової підтримки з міського бюджету.
3. За підтримки депутата здійснюється перехід на електронний документообіг, впровадження електронних підручників, електронного квитка
4. Розроблено карту МАФів – провели капітальну інвентаризацію МАФів. Одесити можуть перевірити легальність встановлення тимчасових торгових споруд в місті.
5. Ведеться робота по створенню єдиного електронного реєстру об’єктів комунальної власності. Єдиний онлайн-реєстр забезпечить повноту і оперативність інформування громади про діяльність місцевої влади та посилить громадський контроль за нею.
6. Єдина база комунальної власності з’явиться в громадському доступі вже до кінця 2018 року.
7. Сервіс «Відкритий бюджет міста» з ініціативи депутата включено до програми «Електронна Одеса». У найближчі місяці на базі новітньої європейської системи буде створений сервіс, в якому бюджет буде розписаний в розрізі доходи / витрати, з повним вивантаженням даних від казначейства.
8. Прийнято участь у розробці нового сайта міста. Серед запропонованих змін: впровадження карти ремонтних робіт і карти приміщень на міському балансі, онлайн-запис на прийом до чиновника і депутату, онлайн-чергу до лікаря, подача електронних петицій, інтерактивна таблиця, яка відображає чергу на квартиру і не тільки.
9. Розроблено проект рішення «Про затвердження Порядку розгляду електронних петицій, адресованих органам місцевого самоврядування м. Одеси»

(1 оценок, в среднем: 5,00 из 5)
Loading...Loading...