Одеська «Самопоміч» не братиме участь у позачерговій сесії, що проходитиме 29 червня 2016 року, оскільки її скликання відбувається з порушенням норм закону та регламенту міської ради. Депутати вважають її незаконною та мають підстави вважати, що протягом засідання з голосу вноситимуться інші питання, які не стосуватимуться того пункту, який було заявлено як основну причину його проведення (Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земель міста Одеси).

За словами в.о. голови Одеської міської партійної організації Об’єднання «Самопоміч» Вадима Терещука, в разі прийняття рішень, які суперечитимуть інтересам одеситів, депутати «Самопомочі» оскаржить результати сесії в суді у встановленому чинним законодавством України порядку.

Депутат Олександр Борняков також наголошує на незаконності проведення позачергової сесії та відзначає:

«Звісно, питання грошової оцінки земель є вкрай необхідним та має бути обов’язково розглянутим одеськими депутатами. Проте навіщо порушувати заради цього закон? Чому депутати не могли розглянути це питання днем пізніше, 30 червня?».

Нагадаємо, що 4 Пункт, статті 23 регламенту Одеської міської ради передписує, в який саме спосіб треба повідомляти про скликання позачергових сесій та підтверджує порушення регламенту засідання, яка відбудеться в Одесі:

«Інформповідомлення про скликання сесії доводиться до відома депутатів та територіальної громади не пізніше , ніж за 10 днів до сесії. А у виняткових випадках — не пізніше, ніж за день до сесії з вказанням часу та місця проведення сесії».

(Пока оценок нет)
Loading...Loading...