9 серпня в Одеській міській раді відбулося засідання комісії з проведення конкурсного відбору суб’єктів малого та середнього підприємництва на отримання фінансової підтримки з міського бюджету. Зустріч пройшла за участю директора Департаменту економічного розвитку Дмитра Радулова, голови постійної комісії з питань міжнародних відносин, торгівлі та IT Олександра Борнякова (Об’єднання “Самопоміч”) і представників громадськості.

Нагадаємо, що в минулому році в рамках Програми підприємництва стартував пілотний проект з пільгового кредитування – місто запропонувало надати фінансову підтримку суб’єктам малого і середнього підприємництва. З березня 2015 року по липень 2016 року проходив конкурс серед підприємців. На даний момент на участь в конкурсі подано 2 заявки від ТОВ «Хороший Відпочинок» та ТОВ «Їй Пі Ті» – обидва учасники врахували всі умови на отримання фінансової допомоги. Сума, яку виділив Департамент на розвиток проектів – 250.000грн.

«ТОВ «Хороший Відпочинок» зайнятий в сфері туризму. У разі виділення коштів з міського бюджету, суб’єкт підприємницької діяльності має намір витратити їх на нове офісне приміщення площею 200 кв.м. і розширити спектр своїх послуг. Другий проект, ТОВ «Їй Пі Ті» діє в сфері аптечного бізнесу – це компанія, яка планує передати 50 найменувань препаратів в аптеки без торгової націнки», – розповів про учасників конкурсу Дмитро Радулов.

Депутат Олександр Борняков запропонував розділити фінансову допомогу між ТОВ «Хороший Відпочинок» та ТОВ «Їй Пі Ті» в співвідношенні 100.000 грн. і 150.000гр, оскільки в роботі першого задіяно менше співробітників з більш низькими заробітними платами.

«Сьогодні на комісії ми проголосували за надання фінансової допомоги підприємцям. Комісія висунула пропозицію суб’єктам підприємницької діяльності повернути виділені кошти протягом 1 року з щоквартальною компенсацією – це значить, що в досить стислі терміни ми зможемо спостерігати, наскільки ефективний пілотний проект і чи варто проводити наступний конкурс. Сподіваюся, що його впровадження допоможе розвитку підприємництва в Одесі і найближчим часом бізнес стане активніше брати участь у житті міста», – зазначив А. Борняков.

(Пока оценок нет)
Loading...Loading...