До 2022 року в Одесі обіцяють впровадити проект «Електронне місто», побудувати сміттєпереробний завод, упорядкувати Трасу здоров’я, реформувати сферу енергопостачання і не тільки. Про це стало відомо на засіданні робочої групи з актуалізації Стратегії економічного і соціального розвитку Одеси.

В ході зустрічі глава Департаменту економічного розвитку Дмитро Радулов ознайомив членів комісії і мера Геннадія Труханова з презентацією проектів розвитку Одеси та її ключових напрямках. Серед них – інвестиції, транспорт, ЖКГ, енергоефективність, благоустрій зелених та прибережних зон, освіта і туризм. Цільове фінансування реалізації Стратегії відбудеться за рахунок коштів державного та обласного бюджетів, інвесторів, міжнародних фінансових установ і за міжнародної технічної підтримки.

Так, в рамках «транспортного питання» обіцяють побудувати трасу «Об’їзд м.Одеси» і «Північ-Південь», оптимізувати транспортне забезпечення житлового масиву Котовський з центром і житловим масивом Таїрова. В ході обговорення проекту «Електронне місто», до 2022 року пообіцяли ввести електронний документообіг, впровадити в усі школи міста електронні підручники, перевести адміністративні послуги в електронний формат і створити земельно-кадастрову багатошарову карту.

Як зазначив Олександр Борняков, депутат (Об’єднання «Самопоміч»), голова комісії з питань економічної, інвестиційної політики та IT, Стратегія розвитку допоможе перетворити Одесу на інноваційне, чисте, зручне і туристично привабливе місто. Головне – визначити відповідальних за кожний з напрямків:

«Перехід на електронний документообіг, впровадження електронних підручників, електронного квитка і відкритого бюджету, – це крок в майбутнє для нашого міста. Але не можна рухатися до досягнення мети, не закріпивши за кожним з пунктів Стратегії виконавців і відповідальних. Інакше реалізація програми може кульгати. Закликаю колег відповідально поставитися до цього питання», – прокоментував Олександр Борняков.

За результатами обговорення Стратегії, було прийнято рішення, що члени робочої групи до 12 серпня повинні надати департаменту економічного розвитку Одеської міської ради пропозиції та зауваження щодо проекту. Профільний департамент, в свою чергу, зобов’язали до 23 серпня узагальнити і опрацювати пропозиції для розгляду на черговому засіданні робочої групи.

(Пока оценок нет)
Loading...Loading...